The Art of Contrology

I början av 1900-talet utvecklade Joseph Pilates en träningsform där muskelarbetet koordineras med andningen. Som barn led han av många sjukdomar, som till exempel astma och han försökte att stärka sin mentala hälsa och kropp genom att förena inslag av kampsport och meditation med styrke- och konditionsträning. Hans intresse för träning fortsatte, han studerade både österländsk och västerländsk träningslära, och vid femton års ålder var han en frisk ung man.

Joseph Pilates upptäckte att om man använder kropp och sinne tillsammans kan man stärka de djupa hållningsmusklerna och rätta till muskulär obalans, förbättra hållningen, skydda ländryggen och ge spänst åt hela kroppen. Han talade om vikten av fysisk aktivitet för vår hälsa, både för att stärka vårt immunförsvar och behålla en stark och rörlig kropp livet ut.


År 1926 lämnade Joseph Tyskland och öppnade en studio i New York  tillsammans med sin blivande fru, Clara,  som var sjuksköterskan. Snabbt blev  träningsformen populär bland dansare, skådespelare, gymnaster och elitidrottare. Hans träningsprogram, som helt enkelt kallas pilates, har nu lärts ut i mer än åttio år och har de senaste åren blivit en populär träningsform över hela världen. Pilates hette från början " Contrology".

Reformer,cadillac, ladder barrel, stability chair

Dessa är namn på alla maskiner som Joseph Pilates har skapat och som finns på Harmonia Pilates Studion i Norrköping. I alla dessa maskiner förutom Ladder Barrel jobbar vi med fjädrar som motstånd.